top of page

Inmiddels ben ik al meer dan 12 jaar werkzaam in de jeugdhulpverlening. Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker op een leefgroep voor jongens met hechtingsproblematiek. Dit werk heb ik 9 jaar met enorm veel plezier gedaan. De dynamiek van deze kinderen vond ik super. Van het lekker samen koken en eten tot de meest uiteenlopende activiteiten met ze ondernemen, ik deed het graag.

 

Na 9 jaar heb ik mijn vleugels uitgeslagen en ben ik als zzp’er in verschillende functies gaan werken. Wat mij opviel is dat ik het enorm fijn vond om op verschillende locaties te werken. Ik ontwikkelde mij in deze periode enorm qua visie en methodisch handelen Het meekijken in “andere keukens” zette mij aan het denken waardoor ik mij kon ontwikkelen als hulpverlener. De volgende stap in ontwikkeling lag voor mij in het gaan werken als ambulant (gezins) begeleider.

 

Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier. Naast mijn ervaring in het ambulante veld ben ik ook werkzaam geweest als jeugdconsulent binnen verschillende gemeentes.

 

Het leuke aan deze functie vind ik het puzzelen om binnen gezinnen de juiste hulpverlenende organisatie te vinden, en vervolgens de trajecten die ingezet worden te volgen. Wel heb ik gemerkt dat het lastig kan zijn de juiste koppeling te maken doordat organisaties veelal vanuit bepaalde methodieken werken, en word het ‘echte’ maatwerk niet altijd geboden. Ik vind maatwerk bieden het allerbelangrijkste, geen mens is hetzelfde en ieder individu heeft een andere vorm van contact en begeleiding nodig. Maatwerk bieden zie ik als Echte hulp!  

Wouter de Meer

Als kind was ik sociaal ingesteld en had ik al oog voor mijn medemens. Het kon daarom ook niet uitblijven dat ik me ging vestigen in de hulpverlening. Al op vroege leeftijd deed ik mijn eerst ervaring op binnen de gehandicapten zorg. Om daarna als hulpverlener binnen de jeugdhulpverlening te gaan werken.  

 

Mijn uitgangspunt in de hulpverlening is de mens achter de hulpvraag te zien om daarmee naast de persoon te staan en hem of haar te ondersteunen/helpen. Waarbij je de ene keer de steunpilaar bent en de andere keer de motivator of aandrijver. Dus maatgerichte zorg, wat op dat moment nodig is.  

Ambulante begeleiding, waarin ik een ruime werkervaring heb, is een mooie manier om de mens in zijn echtheid te ontmoeten. Doordat je bij de persoon thuiskomt in zijn of haar vertrouwde omgeving. Daarbij kun je van waarde zijn door naast de persoon te gaan staan en hem of haar te helpen bij diens hulpvraag.  

​

Deze gedachte en de eerdere samenwerking met Wouter zorgde ervoor dat Echte ambulante begeleiding is gecreëerd. Om op een andere manier ambulante begeleiding te bieden, waarbij allereerst oog is voor de persoon en mens achter de hulpvraag. Tevens het werken vanuit contact en op die manier een periode samen met elkaar op weg zijn.

​

Wim de Boer
Bergtocht


Home
Werkwijze

Visie
Blog
Over


 

  • LinkedIn

©2023 Design & Realisatie Omovio

bottom of page